Seçim 2023

Sabah yazarı Müderrisoğlu: Sistemik sorgulamaya, eleştiriye, reform ve restorasyona "evet"

13 Mayıs 2023 09:13

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Sistemik sorgulamaya, eleştiriye, reform ve restorasyona 'evet' ama yıkıcı siyasete, devr-i sabık zihniyetine, çok başlılığa ve kaotik yönetime 'hayır!" düşüncesini dile getirdi.

Müderrisoğlu yazısında, "Sandığa ve seçmen iradesine etki etmek için kayıt dışı bir dizi aktör bilhassa sosyal medya üzerinden örgütlü faaliyet yürütebiliyor. Ve bu operasyonel aktörler, sandık sonuçlarını manipüle edebilecek yani güveni zehirleyebilecek argümanları da oluşturup, seçmeni önden şartlandırabiliyor. Sağduyulu her vatandaşın, en fazla özen göstermesi gereken nokta da burası. Yani, "sandığın namusu!" Nihayetinde, "seçime gidiyoruz, savaşa değil!" Kaldı ki Türkiye'de seçim hiç eksik olmuyor. 2024 baharında da bizleri, bu kez yerel seçimler bekliyor." ifadesini kullandı. 

Müderrisoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Pazar günü... "Türkiye'mizin üniter yapısının devamlılığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sürdürülebilirliğine endeksli yönetsel istikrar, bağımsız dış politika uygulama iradesi, yerli ve milli savunma sanayii ile özgün ekonomi modeli çabası" da oylanacak. Sistemik sorgulamaya, eleştiriye, reform ve restorasyona "evet" ama yıkıcı siyasete, devr-i sabık zihniyetine, çok başlılığa ve kaotik yönetime "hayır!" Allah, milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Seçimleri doğru kararla, doğru adamla yol almaya vesile kılsın..."