Gündem

Sabah yazarı Müderrisoğlu: Bu sıralar yine "yaşam tarzına müdahale" fitili ateşlenmek isteniyor, çünkü Gezicilerin kini canlı da ondan

"Yargı kurumunun "önyargı kurumu" olarak çalıştığı algısı, işleri daha da çetrefilli hale getiriyor"

27 Ağustos 2022 09:38

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, 4 ay önce imam hatipliler için sarf ettiği sözlerden ötürü tutuklanan Gülşen'in adını vermeden, "Söylenen sözler vahim. Kabul. Sözü söyleyen kişi, şahsi özgürlük anlayışını rol model olarak sunmaya çabalıyor. Kabul. Değerler sistemine bayrak açmayı marifet sanıyor.
Ona da kabul. Yani... Toplumsal sinir uçlarında dolaşıyor. Asap bozuyor. Konusu suç teşkil edecek fiil ve beyanlarla gündeme geliyor! Lakin... İşleyiş biçimi ve hızı kişiye göre değişiyor diye güven endeksinde gerilere düşen yargı kurumunun "önyargı kurumu" olarak çalıştığı algısı, işleri daha da çetrefilli hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Hukukun nötr olması gerektiğini kaydeden Müderrisoğlu, "Tutuklama tedbiri istisna olmalı, önden yüklemeli cezalandırmaya dönüşmemelidir. Aman dikkat! Bu sıralar yine "yaşam tarzına müdahale" fitili ateşlenmek isteniyor! Neden? Çünkü Gezicilerin, ülke siyaseti ile hesaplaşmaya dönük kini canlı da ondan!" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...