Politika

Sabah yazarı Müderrisoğlu: Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili rest çekiyor; mahkemede kamuoyunu şaşırtacak belgeler, MHP aracılığıyla gün yüzüne çıkarılacaktır

"Bahçeli’nin dünkü paylaşımı, genel standartların dışında, hatta yadırgatıcı idi"

13 Haziran 2024 10:15

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Ülkü Ocakları'nı kriminalleştirme hamlesine dönüştürülmek istendiğini açıkça hissettirerek, rest çektiğini ifade etti. Müderrisoğlu, "Mahkeme başladığında kamuoyunu şaşırtacak bilgi ve belgelerin MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkarılması söz konusu olacaktır." dedi. 

Günlerdir medyada yankı uyandıran çeşitli paylaşımlarda bulunan Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesine dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da Altılı Masa'nın diğer unsurlarının desteği MHP'nin samimi dileği ve temennisidir" ifadelerini kullanan Bahçeli, yeni bir ittifaka sıcak bakabileceğinin sinyallerini verdi.

Bahçeli'nin dünkü paylaşımın standartların dışında olduğunu savunan Müderrisoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki, Sn. Bahçeli, siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istemekte. Sinan Ateş cinayetinin, Ülkü Ocakları'nı kriminalleştirme hamlesine dönüştürülmek istendiğini açıkça hissettirmekte ve "rest" çekmektedir. Bu da demek oluyor ki... Mahkeme başladığında kamuoyunu şaşırtacak bilgi ve belgelerin MHP kanadı aracılığıyla gün yüzüne çıkarılması söz konusu olacaktır. Aksi takdirde, "Muarızlarımız şunu öne sürdü ama ispat edemedi" tarzı bir pozisyonlanma ikna edici değer kazanamayacaktır. Cumhur İttifakı'na gelince... "Ayrılsak da beraberiz" çağrışımı yapan cümleler, MHP kurmay aklının hayli uçlara gittiği izlenimini uyandırmaktadır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Bahçeli’nin sert çıkışı gazete manşetlerinde nasıl yer buldu?

TIKLAYIN - Bahçeli "AKP içinde suyu bulandıranlar, feragat ederiz, gereğini yaparız" sözleriyle ne demek istedi; Cumhur İttifakı'nın sürmesini koşula mı bağladı?

TIKLAYIN - Bahçeli'den sert çıkış: AK Parti içinde suyu bulandıranları da dikkate alarak, normalleşmeye engel görülüyorsak gereğini yaparız!

TIKLAYIN - "Allah bana yeter" yüzüğüyle mesaj verdiği iddia edilen Bahçeli'den açıklama: Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, mahsur fitnenin kamçılanması

TIKLAYIN - Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Cumhurbaşkanı benimle görüşeceği haberini göndermişti ama Bahçeli bunu öğrenip "Bunların sırtını sıvazlamayın" mesajı gönderdi

TIKLAYIN-MHP'den peş peşe açıklamalar; gazetecileri isim vererek hedef gösterdiler