Politika

Sabah yazarı: İnşallah Erdoğan’ın duyurduğu proje hızla sahneye konur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" demişti

05 Mayıs 2022 11:39

Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bir milyon Suriyeli'nin ülkesine "gönüllü" geri dönüşü için başlatıldığını duyurduğu yeni proje için, "İnşallah Türkiye hızla bu projeyi sahneye koyar. Böylece hem yabancı karşıtlığının kurumsallaşması engellenebilir hem de Türkiye’nin güney sınırları daha güvenli hale gelir" yorumunu yaptı. 

Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"1 milyon Suriyelinin ülkelerine dönmeleri için bir proje duyuruldu. Türkiye’nin güvenli hale getirdiği bölgelere zaten 500 bin civarında geri dönüş olmuştu. Ancak PYD ve Esad kontrolündeki bölgelere maalesef geri dönüş yapılamıyor. Bu siyasi denklem değişmedikçe bir çırpıda Suriyelilerin evlerine dönmeleri sağlanamaz.

Ancak Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelerde ciddi altyapı çalışmaları yapılacak olursa çok daha fazla sayıda insanın bu bölgelere gitmesi sağlanabilir. O nedenle de Erdoğan’ın duyurduğu projenin altyapı çalışmaları üzerine kurulduğunu düşünüyorum. İnşallah Türkiye hızla bu projeyi sahneye koyar. Böylece hem yabancı karşıtlığının kurumsallaşması engellenebilir hem de Türkiye’nin güney sınırları daha güvenli hale gelir."

TIKLKAYIN - Erdoğan: 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz