Gündem

Sabah yazarı: Hiç kıvırmayın, Gezi bal gibi darbeye zemin hazırlamak içindi

"Erdoğan, yanında kalan birkaç isimle birlikte cesurca direndi"

27 Nisan 2022 07:53

Sabah yazarı Melih Altınok, “Hiç kıvırmayın, Gezi bal gibi darbeye zemin hazırlamak içindi” diye yazdı.

Gezi’yi, “turuncu devrimlerin Occupy (işgal) mekaniğinin harfiyen uygulandığı bir süreç” olarak değerlendiren Altınok, “Aranan kıvılcım Taksim Meydanı'nda parladı” dedi. Gezi’de "Mesele ağaç değil ki sen hâlâ anlamadın mı" diyerek seçilmiş, meşru bir iktidara yazılı ültimatom verildiğini savunan Altınok, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da şu övgülerde bulundu:

“Erdoğan, yanında kalan birkaç isimle birlikte cesurca direndi. Daha sonra açık darbe girişimi sırasında 15 Temmuz'da sokağa çağıracağı kitleye sürekli tahriklere kapılmamaları konusunda uyarı yaptı. Halktan aldığı yönetme emanetini, sokak kabadayılığına, darbe tehdidine terk etmedi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Gezi davasında skandal zinciri: 26 ay önce 'delil yok' diyerek beraat kararı veren mahkemeden 'ağırlaştırılmış müebbet' veren mahkemeye...

TIKLAYIN - Gezi davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi'ye 18 yıl hapis ve tutuklama!

TIKLAYIN - 2013’ten bu yana tek yeni kanıt yok: 50 soruda Gezi davasında yaşananlar