Gündem

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu'nun 'Bir Başkadır Berkun Oya' pişmanlığı: Tebrik ettiğim için 'Bu işlerin tatsız yanı da Babaoğlu tarafından tebrik edilmek' demişti...

Haşmet Babaoğlu

15 Ağustos 2022 22:37

T24 Haber Merkezi

Sabah gazetesinin, ilk sahibi olan Dinç Bilgin'den sonra AKP iktidarı süresince el değiştirdiği dönemlerde köşesini koruyan az sayıda yazar arasında yer alan Haşmet Babaoğlu, Yeni Şafak'tan Şefika Nur Çiftçi'nin Netflix'te yayınlanan "Bir Başkadır" dizisinden bir sahneyi, dizinin senaristi ve yönetmeni Berkun Oya'yı tebrik ederek yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Çiftçi'nin, "Berkun Oya’nın eline emeğine sağlık" dediği paylaşımın altında Babaoğlu, "Yıllar önce oyunundan sonra kendisini tebrik ettiğim için sonra röportajında "bu işlerin tatsız yanı da haşmet babaoğlu tarafından tebrik edilmek" diyen Berkun Oya mı?" diye yazdı.

Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, "Başörtülü psikolog olmaz" ifadelerine ilişkin olarak tartışmalar sürerken Yeni Şafak gazetesinden Şefika Nur Çiftçi, sosyal medya hesabından Netflix'te yayınlanan "Bir Başkadır" dizisinden bir sahne paylaştı. Çiftçi, ‘Başı açık’ bir psikoloğun ‘başörtülü’ danışanına karşı önyargılarını kıramadığını' anlatırken sahnenin "Üstün Dökmen'e tokat niteliğinde" olduğunu öne sürdü.

Dizinin senaristi ve yönetmeni Berkun Oya'nın tebrik edildiği paylaşıma Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, daha önce oyununu izledikten sonra tebrik ettiği Oya'nın bir röportajda "bu işlerin tatsız yanı da haşmet babaoğlu tarafından tebrik edilmek" dediğini hatırlattı.

Netflix'te yayınlanan "Bir Başkadır" dizisinin senaristi ve yönetmeni Berkun Oya

Babaoğlu paylaşımında; "Yıllar önce oyunundan sonra kendisini tebrik ettiğim için sonra röportajında "bu işlerin tatsız yanı da haşmet babaoğlu tarafından tebrik edilmek" diyen Berkun Oya mı?" dedi. 

Yeni Şafak'tan Şefika Nur Çiftçi'nin paylaşımına yorum yapan Babaoğlu aynı zamanda, "Kanmayın bu adamlara.." ifadesini kullandı.

Çiftçi'nin, "Üstün Dökmen'e tokat niteliğinde" olduğunu söylediği ve yönetmen Berkun Oya'yı tebrik ettiği sahne:

"Ne zaman başı kapalı biri gelse, otursa karşıma her seferinde 'saçmalama Peri' diyorum. 'Onca sene okudun, ettin'… 'Bu ne' diyorum; 'bu ayrımcılık. Düpedüz ayrımcılık. Ötekileştirme bu işte. Sen ne yapıyorsun? Sen bunu yaparsan… Delirdin mi yani? Her anlamda yanlış mesleki olarak, tamamen yanlış zaten de insan olarak yanlış ya! 'Ayrımcı, düşüncesiz, empatiden yoksun, korkunç birisisin sen. Yapma bu işi, yapma bari. Çözemiyorsan bu konuyu yapma bu işi, görme, hasta görme.' Öyle değil mi yani? Bırak. Yok, durduramıyorum kendimi Gülbin."