Gündem

Sabah yazarı: Devlette ya da partide şahsi ajandaların, kişisel hesap ve kırgınlıklardan arındırılması geleceğin şekillenmesinde kritik rol oynayacak!

Okan Müderrisoğlu

15 Eylül 2022 10:57

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Devlette ya da partide şahsi ajandaların, kişisel hesap ve kırgınlıklardan arındırılması geleceğin şekillenmesinde kritik rol oynayacak!" yorumunu yaptı. 

Müderrisoğlu yazısında, "Masa toplayıp, iktidar dağıtanlar aynı zamanda siyasal çarşıyı hareketlendirmek ve dahi karıştırmak için bir plan dâhilinde ilerliyor, zamanlamayı gözetiyorlar. Bütün bu ahval ve şerait içinde...  Devlette ya da partide şahsi ajandaların, kişisel hesap ve kırgınlıklardan arındırılması,  Türkiye gerçeklerinin bıkıp usanmadan anlatılması, sahada daha çok varlık gösterilmesi, doğrudan anlatım metotları kadar akla ve gönle aynı anda hitap eden dolaylı aktarım araçlarının da kullanılması, yerel yönetimlerin halka ilişkiler gücünden, tanıtıma dayalı imkân ve kabiliyetlerinden daha fazla istifa edilmesi, mahalli medya ve kanaat önderleri ile etkileşimin artırılması, kültürel veya seçkinci hegemonyanın argümanlarına karşı sağlam söylemler geliştirilmesi, seçilmiş kitleye, yöreye veya gündeme göre orijinal mesaj öncelikleri belirlenmesi, insanların sıkıntılarını bildiğini hissettiren ama çözüm geliştirme iradesini de ısrarla vurgulayan dil tutturulması, ve nihayet... Muhaliflerin samimiyet terazisindeki ederinin ayrıca, gizli ve açık vaatlerinin üreteceği ekstra maliyetin açığa çıkarılması görünür geleceğin şekillenmesinde kritik rol oynayacak!" ifadesini kullandı.