Gündem

Sabah yazarı: Deprem konutlarının yapımı "milli bir ödev" gibi düşünülmeli, kâr olmalı, "konjonktürel kazanç fırsatçılığı" olmamalı

21 Şubat 2023 12:09

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Deprem konutlarının yapımı 'milli bir ödev' gibi düşünülmeli. Kâr olmalı, 'konjonktürel kazanç fırsatçılığı' olmamalı" düşüncesini dile getirdi.

Müderrisoğlu, yazısında, "Bir başka husus da yeni şehirlerin kurulma süreci ile ilgili...Bu inşaatların yapımında görev alacak müteahhitlerden milletimizin bir beklentisi var. Her biri ayrı ayrı veya bir platform halinde üslendikleri işleri şeffaf biçimde duyursunlar. Yetmedi... Minimum kâr marjı ile çalışacaklarını da tüm kamuoyuna taahhüt etsinler. Özel sektör tabii ki çarklarını döndürecek, iş ve aş yaratacak. Fakat deprem konutlarının yapımı 'milli bir ödev' gibi düşünülmeli. Kâr olmalı, 'konjonktürel kazanç fırsatçılığı' olmamalı. Aynı şekilde...Çimento ve inşaat malzemesinin her türden kalemini üretenlere, tedarik edenlere de bir çift sözümüz var. Şu anki liste fiyatlarını gözden geçirsinler ve bu konutlar bitinceye kadar sağladıkları inşaat girdilerinde sabit fiyat sözü versinler Bu iki adım da inşaat sektörünün imajını da itibarını da yükseltecektir!" ifadesini kullandı.