Gündem

Sabah yazarı: Cumhurbaşkanımız da anlaşılabilir somut nedenlere ve engellere rağmen ilk 24-48 saati derinlemesine sorgulama eğiliminde

28 Şubat 2023 09:38

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, Kahramanmaraş merkezli, binlerce kişinin öldüğü, 10 ilde yıkımlara neden olan depremlerin ardından Adıyaman'da helallik istemesine ilişkin olarak, "Helâllik istemesi, geleceğe dair sözler vermesi insani açıdan elbette önemliydi! Ancak belli ki Sn. Cumhurbaşkanımız da anlaşılabilir somut nedenlere ve engellere rağmen ilk 24-48 saati derinlemesine sorgulama eğiliminde" değerlendirmesini yaptı.

Müderrisoğlu yazısında, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Adıyaman ziyaretiyle bir kez daha depremzede vatandaşlarla buluşması, onların acılarını paylaşması, helâllik istemesi, geleceğe dair sözler vermesi insani açıdan elbette önemliydi! Ancak belli ki Sn. Cumhurbaşkanımız da anlaşılabilir somut nedenlere ve engellere rağmen ilk 24-48 saati derinlemesine sorgulama eğiliminde. Ki bu hassasiyet, ilerisi ve sistemik risklerin kalıcı olarak bertaraf edilmesi açısından oldukça kritik! Neden?Çünkü... Kişisel ve kurumsal kapasite olağanüstü zamanlarda anlam kazanıyor da ondan...Neden?Çünkü... Vitrinde olanla gerçekte olan arasındaki ayrım büyük sınavlarda belli oluyor da ondan!" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'dan "helallik istedi": Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık!