Gündem

Sabah yazarı: Cihan Paçacı esasen öncü sarsıntıyı temsil ediyor

28 Ocak 2023 09:12

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokakta itiraz olduğunu söylemesinin ardından eleştiriler alan ve İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa Cihan Paçacı'nın, “esasen öncü sarsıntıyı temsil ettiğini” yazdı.

“Hele bir de iş, ortak milletvekili listesi hazırlanmasına gelsin. Siz o zaman görün artçı ve yıkıcı sarsıntıları!” diyen Müderrisoğlu, yazısının devamında şunları kaydetti:

“Burada mesele, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ‘evet’ demenin İP'e ne kazandırıp ne kaybettireceğinde düğümleniyor. Gerçi, 6'lı Masa sanki hükümet kuracakmışçasına kendi kendine gelin güven oluyor, o başka konu... İhtimal o ya... Diyelim ki seçimlerde sayısal çoğunluğu elde ettiler. Pazarlığın kapsamına göre Kemal Bey de yetkilerini kullanmaktan feragat edip, sembolik cumhurbaşkanı olarak kalmayı kabullendi. Sonra, hükümet yetkilerini, başbakan gibi davranacak olan Meral Akşener'e bıraktı. Bu senaryo tutarsa İP için kazan-kazan oyunu oynanmış olur. Lakin Kılıçdaroğlu'nu aday gösterir ve kaybederse, ‘kazanacak adayı çıkarmadığı’ gerekçesi ile İP de masa ortakları da siyaseten yerle yeksan olur! Özetle, neresinden baksan tutarsızlık!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN  - Gerekçe "Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokakta itiraz olduğunu" söylemesi; Cihan Paçacı, İyi Parti yönetiminden istifa etti

TIKLAYIN " İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı: Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'in ismini onaylayacak noktada değil