Gündem

Sabah yazarı: Bugün ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenler, yarının ustaları olacaklar ve bizim gençlerimizi çalıştıracaklar!

"Özellikle gençlerde iş beğenmeme olgusu yükselişe geçti"

Fotoğraf: Evrensel

11 Ekim 2022 08:44

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, TÜİK verilerine göre, işsizliğin yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye geldiğini belirterek, "Haberlerde okuyoruz, sanayici sürekli işçi bulamadığını ve özellikle ara eleman sıkıntısı çektiğini söylüyor. Esnaf mesleği öğretecek çırak bulamamaktan, hayvan üreticisi çoban bulamamaktan, çiftçi ürün toplatacak işçi bulamamaktan, tekstilci kalifiye eleman bulamamaktan vs. yakınıyor. Birçok sektörde iş var ama işi beğenen yok.
Özellikle gençlerde iş beğenmeme olgusu yükselişe geçti! Daha önce de yazdım; bugün ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenler yarının ustaları olacaklar ve bizim gençlerimizi çalıştıracaklar!" diye yazdı.

İşsizliğin, enflasyon kadar önemli bir sorun olduğunu savunan Tezel, "Dünya ekonomileri resesyona girme riski taşırken, birçok ülkede işsizlik sürekli yükselirken Türkiye'de işsizliğin tek haneye düşmesi, ülkenin yatırım, üretim ve istihdam ile büyüyor olması önemli bir gelişme." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...