Ekonomi

Sabah yazarı: Borsa İstanbul ve SPK sosyal medyayı yakından takip ediyor, ceza konusunda ellerini korkak alıştırmamaları lazım

17 Ocak 2023 09:35

Sabah yazarı Özlem Doğaner, sosyal medyada yapılan borsa analizlerine değinerek, “Sosyal medyayı hem Borsa İstanbul'un hem de SPK'nın yakından takip ettiğini biliyorum. Mağduriyet olmaması için tabiri caizse ceza konusunda ellerini korkak alıştırmamaları lazım” çağrısını yaptı.

Doğaner yazısında, “Ortada bir gerçek var. Borsa İstanbul, 2022 yılında dolar bazında yüzde 111 ile en yüksek getiriyi sağladı. Son bir yılda borsa şirketlerinin piyasa değeri yüzde 184 artışla 6,2 trilyon liraya ulaştı. Halka arz olan 40 yeni şirket 19,3 milyar liralık ek finansmana erişmiş oldu. Türkiye, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden olumlu ayrıştı. 2023 yılında nasıl bir tabloyla karşılaşacağımız belli olmaz. "2022 yılı kadar kazandırmaz" diye tahmin edenler de var. "Birkaç ay içinde 6 bini görürüz" diyen de. Tahminlerden öte, sağlam adım atmak gereken bir dönemde olduğumuzu hatırlatmak için yazdım bu yazıyı.” ifadesini kullandı.