Gündem

Sabah yazarı Barlas: Türkiye terörle mücadele konusunda Suriye rejimiyle birlikte süreci iyi yönetebilirse bu gelişmelerden diplomatik bir zafer de çıkabilir

01 Aralık 2022 09:31

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, "Bölgeden gelen son haberlere göre, PKK'nın Suriye'de terk ettiği bölgelere rejim ordusu yerleşiyor. Türkiye terörle mücadele konusunda Suriye rejimiyle birlikte süreci iyi yönetebilirse bu gelişmelerden diplomatik bir zafer de çıkabilir." değerlendirmesini yaptı. 

Barlas yazısında, "NATO Dışişleri Bakanlığı toplantısında gündem, Türkiye'nin terörle mücadelesi ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiydi. NATO Genel Sekreteri, Türkiye'nin kaygılarını haklı bulurken teröristleri Suriye'de himaye eden ABD'den ise hâlâ ses yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugünkü konuşmasında teröre destek veren sözde müttefikleri eleştirirken 6'lı masanın FETÖ ve PKK'ya göz kırpan anayasa taslağını da unutmadı. Erdoğan, bu anayasa taslağı için "Teröristleri kollayan ucube bir teklif" dedi. Türkiye artık kara harekâtına hazırlanıyor. Bükreş'teki NATO toplantısından dünyaya seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve AB'ye "Gölge etmeyin yeter" dedi. Türkiye'nin bu kararlı tutumu ise terör örgütü PKK/YPG'de panik yarattı. ABD'den istediği desteği alamayan Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin bu kez Rusya'ya yalvararak, "Kara harekâtına izin vermeyin, bizim sonumuz olur" dedi." ifadesini kullandı.