Gündem

Sabah yazarı Ardıç: Atatürk'ün annesiyle arası çok açıktı

15 Ocak 2023 12:16

Sabah yazarı Engin Ardıç, Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın arasının bozuk olduğunu iddia ederek "Atatürk'ün annesiyle arası çok açıktı. Zübeyde Hanım, Ali Rıza Efendi'nin ölümünden sonra Ragıp Bey'le evlenmiş, bu Atatürk'ün çocuk ruhunda fırtınalar yaratmıştı. Aynı şey benim de başıma gelseydi ben de farklı davranmazdım. Annesini hiç affetmedi. Evi terk etti, Selanik'ten Manastır'a yatılı askeri okula gitti, oradan da İstanbul'a, Harbiye'ye" ifadelerini kullandı.

Ardıç, "Kemalistler, Atatürk'ün özel hayatını "silmek" için çok uğraştılar. Örneğin, bir üvey babası ve üvey kardeşleri olduğunu unutturmak istediler. Bu, Zübeyde Hanım'a ve oğluna zarar mı verecekti? Hayır, Atatürk'ün "insan" yanını gösterecekti. Ama dertleri onu bir insan değil, bir "ilah" gibi göstermekti tabii.
Bir ilahın özel hayatı, tutkuları, sorunları, iyi günleri, kötü günleri olamazdı. Bu program dahilinde Zübeyde Hanım'a çok özel bir yer ayırdılar. Eh, oğlu ilah olursa kendisi de "ilahe" olurdu" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...