Gündem

Sabah yazarı Altınok: Darbeye bizzat iştirak eden askerlerin, siyasilerin üç beşle sıyırdığı bir ortamda...

Altınok, Altan kardeşler ve Ilıcak davasını değerlendirdi

06 Kasım 2019 09:12

Sabah yazarı Melih Altınok, gazeteci Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın tahliye edilmesine dair bugünkü yazısında değerlendirmede bulundu. Altınok, "Yargı yerinde bir karar verdi. Geçmiş olsun" dedi. "Ayrıca bu kararın, darbeye bizzat iştirak eden askerlerin, siyasilerin, örgüte para veren işadamlarının üç beşle sıyırdığı bir ortamda..." ifadesini kullanan Altınok, "FETÖ ile mücadelenin, "Cambaza bak" dercesine, Ilıcak ya da Altan üzerinden tartışılması sakatlığına da son vereceğini umuyorum" diye yazdı. 

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar açıklanmıştı. Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.  Nazlı Ilıcak “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan'ın beraatine hükmedildi. Davada Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’e 11 yıl üçer ay, Şükrü Tuğrul Özşengül’e de 12 yıl hapis cezası verildi.

TIKLAYIN: Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında tahliye kararı

Altınok'tan "üç beş" vurgusu

Sabah yazarı Altınok, Altan kardeşler ve Ilıcak davasını değerlendirirken, "Darbeye bizzat iştirak eden askerlerin, siyasilerin, örgüte para veren işadamlarının üç beşle sıyırdığı bir ortam..." ifadesini kullandı. 

Altınok, "Ama bu dava bitmez" başlığıyla yayımlanan (6 Kasım 2019) yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti: 

Tahliye kararlarını nasıl karşıladığımı bu süreçteki yazılarımdan tahmin ediyorsunuzdur...

Bence yargı yerinde bir karar verdi. Geçmiş olsun.

Evet, bir entelektüel için, yıllarca vesayet odaklarına karşı sivil siyaseti savunmuş, gençlere örnek olmuş gazeteciler için adlarının cuntacılarla birlikte anılmasından daha kötüsü olamaz.

Ilıcak hata yaptığını söylüyor. Ahmet Altan ise ne yazık ki 15 Temmuz'a direnenleri suçlamaya devam ediyor...

Ama ödedikleri bedellerin ardından bunlar artık şahsi meseleleri. İkiüç müebbet hapis cezasına konu olacak şeyler hiç değil. Hesabını bu halka herkes kendisi verecek.

Ayrıca bu kararın, darbeye bizzat iştirak eden askerlerin, siyasilerin, örgüte para veren işadamlarının üç beşle sıyırdığı bir ortamda... FETÖ ile mücadelenin, "Cambaza bak" dercesine, Ilıcak ya da Altan üzerinden tartışılması sakatlığına da son vereceğini umuyorum.

Zira FETÖ'ye karşı davamız bu kadar basit değil. Kolay kolay da bitmeyecek.

Yazının tamamı için tıklayın