Gündem

Sabah yazarı Altınok: Bir ara başbakanlık, milletvekilliği yaptı diye birilerine ömür boyu iltimas geçilecek değil ya

08 Aralık 2019 13:35

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başladığını duyuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şehir Üniversitesi’ne yönelik sözlerini yorumladı. Altınok, “Bunun üzerine söylenecek çok fazla bir şey yok. Bir ara başbakanlık, milletvekilliği yaptılar diye, birilerine ömür boyu her hür teşebbüsünde iltimas geçilecek değil ya” görüşünü savundu.

TIKLAYIN - Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın suçlamalarına yanıt: Hepimizin mal varlığı araştırılsın


Milletvekillerinin çakarlı araç kullanmak istemesini de eleştiren Altınok, “Vakti 80 milyonun nakdi olan Cumhurbaşkanımızın, üst düzey hükümet üyelerinin ya da can güvenliği tehdit altında olan muhalefet liderlerimizin, ordu komutanlarının, valilerin vs. çakar ayrıcalığını kullanmaları bir tercih değil zorunluluk.Kimsenin adını sanını bile bilmediği milletvekilleri, belediye encümen üyeleri, il başkanları da bir zahmet vekâlet ettikleri biz sıradan vatandaşlar gibi randevuları için biraz erken çıkıversinler yola. Umarım bu yanlış hesap da Bağdat'tan döner” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu? 

Davutoğlu, "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair..." başlığıyla yaptığı açıklamasında "Üniversiteyi üniversite yapan araziler ve binalar değil, bilim insanları ve öğrencilerin oluşturduğu sosyal iklimdir. Her gördüğü araziye dolar hesabı ile değer biçenler bunu anlayamazlar" ifadelerini kullanırken, TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.