Politika

Sabah yazarı: “Adayımız Kılıçdaroğlu yerine Yavaş ya da İmamoğlu olsa kazanırdık" argümanı, muhalefetin fukara tesellisi

17 Haziran 2023 10:54

Sabah yazarı Burhanettin Duran, "Adayımız Kılıçdaroğlu yerine Yavaş ya da İmamoğlu olsa kazanırdık" argümanı konusunda, "muhalefetin ancak fukara tesellisi olabilir" yorumunu yaptı. 

Duran, bugünkü yazısında, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi kazandırmak için yaptıkları küçümsenmemeli. İmamoğlu aday olsa, farklı ne yapabilecekti?" diye sordu. 

Duran, "CHP'nin 'değişim' sancısı, 'kaybet-kaybet' denklemine dönüşür mü" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçildiği zamanki havası yok. 4 yıllık belediye başkanlığı performansı da çok zayıf. Muhalefetin mayıs seçimleri öncesi 'ortak aday' tartışması tuzağına düşmesi gibi bugünlerde CHP, 'nasıl bir değişim?' çıkmazına düşmüş durumda.

Zorluk şurada: Kapsamlı bir değişim olmaması kaybettiriyor ancak böylesi bir değişiminin getireceği şeyin de kaybettirme riski çok yüksek. Hem Meclis'te çoğunluğu hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerini alan iktidar hummalı bir çalışma içerisine girdi bile. Tam bir 'kaybet-kaybet' denklemi."

Yazının tamamı için tıklayın.