Gündem

Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi, seçim için Öcalan'dan açıklama bekliyor

"İmralı'dan dönen avukatların, vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor..."

20 Haziran 2019 14:40

T24

AKP'ye en yakın yayınlardan Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "İstanbul seçimlerinde dengeleri etkileyebilecek güçteki Kürt seçmenlerin" durumunu değerlendirdiği yazısında, Abdullah Öcalan'ın avukatlarının "İmralı'nın ne düşündüğü konusundaki güncel değerlendirmeleri vakit geçirmeksizin paylaşmaları" çağrısında bulundu.

Okan Müderrisoğlu'nun, Sabah gazetesinde bugün (20 Haziran 2019 Perşembe) yayımlanan yazısının "İstanbul... Kürt kökenli seçmenler" ara başlıklı bölümü şöyle:

"23 Haziran İstanbul yenileme seçimlerinde, oy blokları büyük ölçüde belirginleştiğinden, 'kararsızlar ve Kürt kökenli seçmenler' dengeleri etkileyebilecek güçte kabul ediliyor.
Kararsız olarak tanımlanan ve yakın markaja rağmen renk vermeyen bu grubun anlaşılabilir kaygıları veya memnuniyetsizlik nedenleri var.

Bu yönüyle bakıldığında, kararsız vatandaşlar, siyasetin ikna kabiliyetinin sınırları içinde bulunuyor.
Oysa, etnik kimlikle şekillenen seçmenler, farklı göstergelerle tercihlerini şekillendiriyor. Örneğin, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı'nın ne dediği bilinmiyor.

Ada'dan dönen avukatlarının, vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından "nötr kalınması" çağrısına denk düşüyor."

Yazının tamamı Sabah gazetesinde.