Gündem

Sabah gazetesi: Firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'yı makam aracıyla kaçıran isim belli oldu

Celal Kara - Zekeriya Öz (sağda)

19 Temmuz 2022 10:07

Sabah gazetesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'den kaçan FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara’yı  dönemin Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun  makam aracıyla Ermenistan’a kaçırdığını öne sürdü.

Dilhan Dumanoğlu imzalı haberde, Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun da FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski bir kaymakam olduğu kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Alibeyoğlu hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığı belirtildi.

Haberde, “Alibeyoğlu hakkında hazırlanan iddianameye şok bir ihbar da girdi. İhbara göre Alibeyoğlu'nun, firari FETÖ terör örgütü üyesi iki savcıyı devletin kendisine tahsis ettiği araçla kaçırdığı belirtildi. 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' ve 'Örgüt kurmak' suçlarından haklarında çıkarılan yakalama kararından 12 saat önce 10 Ağustos 2015'te Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına firar eden eski kumpas savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Alibeyoğlu tarafından Ermenistan'a kaçırıldığı bilgisi yer aldı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan ihbarlarda, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçtıktan iki gün sonra, Posof Kaymakamı Alibeyoğlu'nun devlet tarafından kendisine tahsis edilen makam aracı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na giderek savcılarla buluştuğu, Öz ve Kara'yı makam aracı ile Ermenistan'a kaçırdığı aktarıldı.” ifadesine yer verildi.