Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Türkiye her adımını atarken eski dostlarının kazdığı kuyulara düşmemeye dikkat ediyor

"Bereket Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi deneyimli bir siyasetçi, dünyadaki değişimlere uyumlu biçimde Türkiye'yi yönlendiriyor"

31 Ağustos 2022 09:27

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, "Bu yüzyılda bin yıllık değişim olmuştur. Şu anda Türkiye her adımını atarken eski dostlarının kazdığı kuyulara düşmemeye dikkat ediyor. Bereket bilinçliyiz. Bereket Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi deneyimli bir siyasetçi, dünyadaki değişimlere uyumlu biçimde Türkiye'yi yönlendiriyor." değerlendirmesini yaptı. 

Barlas yazısında, "Eksiğimiz içerideki muhalefetin yetersizliğidir. Örneğin, 6'lı masa diye bir şey var. Bu masanın üyelerinden biri, Suriye krizinin mimarıdır. Diğeri, Sivas olaylarının gerçekleştiği şehrin belediye başkanıdır. Bir başkası, FETÖ ile kankadır. Altılı masanın lideri ise FETÖ'nün bir kaset komplosuyla parti başkanı olmuştur. Masanın tabii bir de "PKK ile bağını hiç koparmayan" gizli bir üyesi var. Kısacası, Kurtuluş Savaşı'nın zaferini kutluyor ve Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz. Ama bilelim ki bugünkü şartlar, o günkülerden daha zordur. Bağımsızlığımızın kıymetini bilelim." ifadesini kullandı.