Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Mardin ve Gaziantep'teki kazalar sistematik bir yanlışın da işareti olabilir, tüm detaylar araştırılmalı

"Fiziksel ve ruhsal olarak bu şoförler muayene edilmeli"

22 Ağustos 2022 09:16

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Mardin ve Gaziantep'teki kazalara ilişkin olarak, "Sistematik bir yanlışın da işareti olabilir, tüm detaylar araştırılmalı" değerlendirmesini yaptı.

Barlas yazısında, "Türkiye bu trafik kazalarına yasını tutuyor. Yas tutarken bir yandan da sebeplerini anlamaya çalışıyoruz. Aynı anda meydana gelen iki büyük kaza tesadüf olmakla birlikte sistematik bir yanlışın da işareti olabilir. Bu kazalar tüm detaylarıyla araştırılmalıdır. Gaziantep'teki kazaya aşırı hızın, Mardin'deki kazada ise periyodik bakımları yapılmamış bir TIR'ın sebep olduğunu biliyoruz. Araçların fiziki durumu, muayeneleri ve içinde bulunan hız kontrol cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığı detaylıca incelenmelidir. Hayatları yollarda geçen otobüs ve TIR şoförlerinin her açıdan sağlık durumları da masaya yatırılmalıdır. Fiziksel ve ruhsal olarak bu şoförler muayene edilmelidir. O kadar yollar otobanlar yapıldı. Alt yapı olarak gayet iyi bir noktadayız. Ancak artık kural dışılıklardan can kaybetmiyor olmamız lazım." ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN | Mardin'de freni patlayan TIR vatandaşın arasına daldı

TIKLAYIN | Gaziantep'te zincirleme kaza: 16 kişi yaşamını yitirdi

TIKLAYIN | Bahçeli: Mardin ve Gaziantep'teki kazalarda varsa esrar perdesi aralanmalı