Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Amerika, "Türkiye'ye saldır" derse Yunanistan ne kadar korkarsa korksun saldırmak zorunda kalacak

06 Eylül 2022 09:35

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, "Amerika'nın Türkiye'yi kızdırmak için Yunanistan'ı kışkırtıp silahlandırdığı ve destek verdiği artık herkesin bildiği bir durum. Önümüzdeki dönemde Amerika, 'Türkiye'ye saldır' derse Yunanistan ne kadar korkarsa korksun saldırmak zorunda kalacak. Çünkü ABD'nin kucağından kımıldama şansı yok." değerlendirmesini yaptı. 

Barlas yazısında, "Fiilen PKK ile aynı durumdalar. TIR'larla silahlar Yunanistan'a da gidiyor. Tabii Yunanistan'dan ve dolayısıyla ABD'den intikam almanın tek yolu silahlı çatışma değil. Hatırlanacağı gibi Yunanistan, bir Rus tankerine el koymuş, bundan sonra Rus tankerlerinin Kıbrıs limanıyla işleri bitmişti. Yani Rus tankerleri artık Kıbrıs'a yanaşamıyor. Bu tankerlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanlarına yanaşmalarının sağlanması çok güzel bir hamle olur. Bunun yanında Rusya ve Azerbaycan da diplomatik olarak Kıbrıs'ı tanırsa tadından yenmez." ifadesini kullandı.