Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Alevi toplumunun entelektüelleri artık taşın altına elini koymalı

"Eleştirileri bir kenara bırakarak iyi niyetlerle kurulmuş Alevi-Bektaşi Başkanlığı için neler yapılabilir bunu tartışalım"

10 Kasım 2022 10:33

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, "Eleştirileri bir kenara bırakarak iyi niyetlerle kurulmuş Alevi-Bektaşi Başkanlığı için neler yapılabilir bunu tartışalım. Alevi toplumunun entelektüelleri artık taşın altına elini koymalı." görüşünü savundu.

Barlas yazısında, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile "Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" kuruldu. Yönetimde başkan ve 11 üyeden oluşan bir Danışma Kurulu olacak. Başkanlık için 53 kişilik kadro tahsis edildi. 3 Mart 1924 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, beraberinde Alevilerin temsil meselesini gündeme getirmişti. Türkiye yaklaşık 100 yıldır Alevi vatandaşların temsil meselesini tartışıyordu. AK Parti iktidarı bu konuda da devrim niteliğinde bir adım attı. Bu çözümü beğenmeyen Aleviler varmış, olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı beğenmeyen Sünniler de var. Negatif yaklaşımlardan ve çözümsüzlükten beslenenlerden çok sıkıldık. Türkiye adım adım sessiz devrimler gerçekleştiriyor. Alevi-Bektaşi Başkanlığı da bunlardan biri." ifadesini kullandı.