Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Akşener'in vurguları, jest ve mimikleri çok tuhaf geldi, iyi değil gerçekten, hiç normal görünmüyor

"Mermi fırlatma işi kimin aklına geldiyse siyaseten hiç doğru bir şey yapmadı"

06 Nisan 2023 09:49

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dünkü grup toplantısındaki sözleri ve kürsüden mermi kovanı fırlatmasına ilişkin, "Akşener'in vurguları, jest ve mimikleri çok tuhaf geldi, iyi değil gerçekten, hiç normal görünmüyor" yorumunu yaptı. 

Barlas, yazısında, "Akşener bunların hiçbirini yapmadı. İyi Parti Meclis Grup Toplantısı'nda kameraların karşısına geçti, özür dilemek yerine suçlamalarını daha ileri noktaya taşıdı. Akşener, kendisinden özür bekleyen kamuoyuna, 'Hadi be oradan, çok beklersin' gibi tuhaf ifadeler kullandı. Gerçek ortaya çıkmasına rağmen, kurşunlanma konusundaki iftiralarını sürdürdü ve 'Tüm mermilere göğüs gereceksiniz, söz mü' şeklinde biten bir konuşma yaptı. Ardından da yanında getirdiği mermi kovanlarını etrafa fırlattı. Akşener'in konuşmasını birkaç kez izledim. Hareketler, vurgular, jest, mimik çok tuhaf geldi bana. İyi değil gerçekten, hiç normal görünmüyor. Meral Hanım kusura bakmasın ama o görüntülerde bir 'siyasi tükenmişlik' ve 'siyaset üretemeyen bir genel başkan' gördüm. Mermi fırlatma işi kimin aklına geldiyse siyaseten hiç doğru bir şey yapmadı. Bu tiyatronun asla oy getireceğini düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

TIKLAYIN | Akşener, kürsüden yere mermiler fırlattı, kendisinden özür bekleyen Erdoğan’a yanıt verdi: Hadi oradan be, çok beklersin!