Gündem

Saadet Partili Sabri Tekir: Adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler zaman içinde kaybetmişlerdir

Altılı Masa, bir araya geldikleri Saraçhane'de İmamoğlu kararının ardından vatandaşlara seslendi; Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamadı

15 Aralık 2022 20:06

Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde bir araya geldi. İmamoğlu, CHP, DEVA, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İyi Parti liderlerinin ardından kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu temsilen Genel Başkanvekili Sabri Tekir çıktı. Tekir, "Adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler zaman içinde kaybetmişlerdir." görüşünü aktardı. 

Kürsüye çıkan Sabri Tekin şöyle konuştu:

"Saadet Partimizin Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun selam ve sevgilerini iletmek üzere aranızdayım. Genel Başkanımız sizinle olmayı çok arzu etti. Küçük bir sağlık sorunu nedeniyle aranızda değil. Üzüntülerini ve selamlarını benim vasıtamla gönderdi. Kendileri adına ve şahsım adına hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında bir karar verildi. Bu kutlu beldenin şehremini hakkında bir karar verildi. Verilen bu kararı kamu vicdanı asla ve asla hukuki olarak kabul etmemiştir. Bu verilen karar, kamu vicdanında siyasi bir karar olarak algılanmıştır. Tıpkı yıllar önce yine aynı yerde, aynı mekanda bulunan kişi için okuduğu bir şiir nedeniyle verilen bir kararı algıladığı gibi... Ancak herkesin bildiği bir gerçek vardır. Adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler zaman içinde kaybetmişlerdir. Böyle bir müdahale varsa, -kamu vicdanı bunu kabul etmektedir- müdahale edenler yine kaybedeceklerdir. Tarihin akışı böyledir. Tarihin akışını değiştirmek kolay değildir. Tabiat böyle bir akışı birilerinin engellemesine müsaade etmez. Birileri hukuksuzluk yaparken, adaleti çiğnerken biz hukuk dışına çıkmamaya kararlıyız.

Kutuplaşmayı kendi siyasi çıkarları için gerekli görebilirler. Onlar kutuplaşma dedikçe biz kucaklaşmayı hedefleyeceğiz. Altılı Masa olarak takip ettiğimiz politikalar; 85 milyonun kucaklaşmasını temin eden politikalar olacaktır.

Hep birlikte başaracağız."

Altılı Masa; YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapse mahkûm edilen ve bu cezanın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelecek olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de İstanbullularla buluştu. 

TIKLAYIN | Altılı Masa, Saraçhane'de | Babacan: İmamoğlu'na, Kaftancıoğlu'na, Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan 'rabia' mesajı: Bu 4, o 4 değil

TIKLAYIN |Kılıçdaroğlu: Asla başınızı öne eğmeyin, 6 ay kaldı, iktidar olmak için geliyoruz!

TIKLAYIN | Gültekin Uysal: Bu kararları alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar

TIKLAYIN | Davutoğlu MHP seçmenine seslendi: Kim ki millî iradeye el uzatırsa gerçek terörist odur!

TIKLAYIN | Babacan: İmamoğlu'na, Kaftancıoğlu'na, Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum!

 TIKLAYIN | Altılı Masa, Saraçhane buluşmasından kareler

 TIKLAYIN | Altılı Masa ve binlerce İstanbullu Saraçhane'de

TIKLAYIN | Altılı Masa'nın Saraçhane'deki mitingini birçok televizyon kanalı canlı yayınlamadı

TIKLAYIN | Altı liderin ortak mitingi öncesi binlerce kişi Saraçhane'de: "Hak, hukuk, adalet demeye geldik"

TIKLAYIN | CHP'li vekiller Saraçhane'de: "AKP'nin siyasi gündemine göre karar verildi; sonuçlarına da katlanacaklar"

TIKLAYIN | İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret” davası: Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi!

TIKLAYIN | Ekrem İmamoğlu'na 'siyasi yasak' süreci nasıl işleyecek, İstanbul Belediyesi'ni kim yönetecek; 10 soruda İmamoğlu dosyası

TIKLAYIN | İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi; karar kesinleşirse ’siyasi yasak'lı olacak!