Politika

Saadet Partili Cihangir İslam’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Bunları yapabilmeniz mümkün görünmüyor

"Bunları yapmak için..."

31 Ocak 2019 16:51

T24

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Taklitten ve tekrardan uzak bir mimariyi şehirlerimize hakim kılacağız” ifadesiyle ilgili “Mümkün görünmüyor” yorumunda bulundu. 

Kişisel Twitter hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisi AKP’nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıklarken kullandığı sözleri paylaşan İslam, şunları söyledi: 

“Bunları yapmak için; rant ilişkilerinden bağımsız, çevre ile barışık ve uyumlu, özgür bir ruh, özgür bir kafa, hırslarla mesafeli bir kalp, kararlı davranış gerekiyor. Bunlarla alakasız olduğunuz için bunarı yapamayacağınız aşikar. Kısaca bunları yapabilmeniz mümkün görünmüyor.”

Erdoğan: Kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen ve partisinin 81 ildeki adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ‘benzersiz şehirler’ yaratacaklarını ifade etmişti. "Hedefimiz doğrultusunda, her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız” diyen Erdoğan, şöyle devam etmişti:

“Planları, altyapı ve üstyapı projelerini, şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız. Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi yapıları ve mekanları şehrin günlük hayatının ayrılmaz parçaları haline getirerek gelecek nesillere miras bırakacağız. 

“Taklitten ve tekrardan uzak, geçmişten feyz alan, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren bir mimariyi şehirlerimize hâkim kılacağız. Şehirlerimizin, kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.”