Gündem

Rüzgâr ve yağış Hatay'daki Dursunlu kampını vurdu: "Çadır kent değil paraşüt kent; çadırlar sırayla uçuyor, her yer su içinde"

Mühendisler, kamp alanının altyapısının hazır olmadığı konusunda uyarmıştı

Fotoğraf: Vecih Cuzdan

07 Mart 2023 11:00

HATAY

Hatay'ın Defne ilçesinde gönüllü mühendislerin altyapının hazır olmaması nedeniyle uyardığı, depremzedelerin ise koşulların kötü olmasından şikayetçi olduğu Dursunlu Çadır Kampı, dün (6 Mart) başlayan kuvvetli rüzgâr ve yoğun yağıştan olumsuz etkilendi. Rüzgâr nedeniyle kamp alanındaki birçok çadır devrildi ya da brandaları söküldü. Yağmur ise çadırların ve kamp alanının su ve çamur içinde kalmasına neden oldu. 

Demokratik kitle örgütlerinin dayanışma noktalarının bulunduğu ve depremzedelerin çadırlarının olduğu Sevgi Parkı'nın 2 Mart'ta boşaltılmasının ardından buradaki depremzedelerin bir kısmı altyapı hazırlıklarının tamamlanmadığı Dursunlu'daki kamp alanına taşınmıştı.

4 Mart'ta T24'e konuşan Halkın Mühendisleri grubundan Elektrik Mühendisi Neriman Usta, kamp alanında yağmur suyunu tahliye edecek bir sistemin bulunmadığını ve sağanak bir yağmur durumunda alt bölgede olan çadırların zarar görebileceğine dikkat çekmişti.

TIKLAYIN | Defne Sevgi Parkı boşaltıldı, depremzedeler Dursunlu'daki çadır kampa taşınıyor

Fotoğraf: Vecih Cuzdan

"Çadırın tavanı, eşyam, yatağım her taraf su içinde"

Sevgi Parkı'ndan Dursunlu Çadır Kampı'na taşınan depremzede Süheyla Muratoğlu, gece boyunca süren fırtına ve yağmur nedeniyle çadırının sular içinde kaldığını anlattı.

T24'e konuşan Muratoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Sevgi Parkı'ndaydık. Oradaki çadırımızı [AFAD'ın verdiği] getiremedik. Buraya kuramayacağımızı söyledi yetkililer. Bize bu çadırları verdiler. Bunlar da sera çadırları, hepsi naylon. Yağmur ve fırtına nedeniyle gece saatlerinden sabaha kadar sular içinde kaldık. Çadırın tavanı su içinde. Eşyam, yatağım her tarafı… Panelleri koydum, fırtınadan onlar da düştü."

Yoğun yağış sonrası kamp ve çevresinin çamur içinde kaldığını belirten depremzedeler, yemekhaneye ve tuvaletlere gitmekte zorlandıklarını söyledi. Sabah saatlerinden itibaren alanda bulunan askerlerden ve yetkililerden yardım istediklerini kaydeden depremzedeler, bu çağrılarına henüz bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Fotoğraf: Vecih Cuzdan

"Çadır kent değil, paraşüt kent"

Dursunlu Çadır Kampı'nda kalan Hatay Asker ise, "Çadır kent değil paraşüt kent" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

T24'e konuşan Asker, "Tüm bu çadırlar sırayla uçtular. Biri de çocukların üzerine düşmek üzereydi. Oradan öyle bir uçtu ki, çadır kent değil resmen burası paraşüt kent oldu" ifadelerini kullandı. Öte yandan bazı depremzedeler de çadırlarındaki sorunları kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor. 

Fotoğraf: Vecih Cuzdan
Fotoğraf: Vecih Cuzdan