Dünya

Rusya: Ukrayna insansız deniz aracı Rus gemisine saldırı girişiminde bulundu

02 Ağustos 2023 19:34

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait insansız deniz aracının Karadeniz'in güneybatısında sivil bir gemiye eşlik eden Rus savaş gemisine saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi.

Sözcü Konaşenkov yaptığı açıklamada, saldırının bu gece düzenlendiğini belirtti.

Konaşenkov, "Kiev rejimi Karadeniz'in güneybatısında sivil bir gemiye eşlik eden Rus savaş gemisine bir başka saldırı girişiminde daha bulundu. Ukrayna aracı, zamanında tespit ve imha edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün de Ukrayna'nın Rus sivil nakliye gemilerine insansız deniz araçları ile saldırı girişiminde bulunduğunu bildirmişti. 

Ukrayna: Rus İHA'ları Odessa'daki liman tesislerini vurdu

Ukraynalı yetkililer de bir Rus insansız hava aracının Odessa'nın güneyindeki limanı ve buradaki endüstriyel tesisleri vurduğunu, saldırının ardından yangın çıktığını açıklamıştı. 

BBC'de yer alan habere göre, yerel yetkili Oleh Kiper, saldırıda bir tahıl deposunun zarar gördüğünü de belirtti, Ukrayna ordusunun ilerleyen saatlerde daha detaylı bilgi vereceğini ekledi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri daha erken saatlerde de Rus İHA'larının Tuna nehri üzerindeki ana limanlardan İzmail'e doğru uçmakta olduğunu bildirmişti.

Rusya, Ukrayna ile yaptığı, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in de arabulucu olduğu tahıl anlaşmasından geçen ay çekilmesinin ardından, Ukrayna limanlarını hedef almaya başladı.

Rusya ayrıca, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarına yönelen gemileri de hedef alma tehdidinde bulundu.