Dünya

Rusya: Türkiye, sağlam ve tavizsiz bir tavır sergiledi

Gündem S-400: "İlk parçaların sevkiyatı en yakın zamanda başlayacak"

25 Haziran 2019 12:53

ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebe olan S-400'lerle ilgili Rusya'dan gelen son açıklamada, hava savunma sisteminin ilk parçalarının yakın zamanda Türkiye'ye taşınacağı belirtildi. 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov, "S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatı için gereken tüm kararlar alınmış durumda. İlk parçaların sevkiyatı planlandığı gibi en yakın zamanda başlayacak" dedi. Manturov, Türkiye'nin ABD karşısındaki tavrını da överek, "ABD'nin, sözleşme şartlarının yerine getirilmesini engelleme girişimlerine karşın, Türkiye S-400 hava savunma sistemi satın alması konusunda sağlam ve tavizsiz bir tavır sergiledi" diye konuştu. 

Erdoğan: Geri adım atmayacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada S-400'lerle ilgili olarak şunları söylemişti: 

"Türkiye kendi güvenlik konusunda baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımıza yönelik bir konudur, bundan geri adım atmayacağız."