Dünya

Rusya'nın eski uzay ajansı direktörü, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, "neredeyse kendisini öldüren" şarapnel parçasını gönderdi

04 Ocak 2023 15:38

T24 Dış Haberler

Rusya uzay ajansı Roscosmos'un eski direktörü Dmitry Rogozin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Rus işgali altındaki Ukrayna bölgesi Donetsk'te kendisini yaralayan ve Fransız yapımı bir obüsten atılan topun şarapnel parçasını yolladı.

Rogozin, aralıkta Donetsk'te bir otele yapılan Ukrayna saldırısında yaralanmıştı. Çeşitli medya kaynaklarına göre Rogozin, Rusya yanlısı ayrılıkçı liderlerle doğum gününü kutluyordu. 

Ukrayna Sınır Güvenliği, iki kişinin öldüğü saldırının ardından, "Bunun Rus yetkililere yasa dışı olarak topraklarına girmemeleri için yapılmış bir uyarı" olduğunu ifade etti.

Roscosmos yöneticiliğinden alınmasına rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i desteklemeye devam eden Rogozin, Fransa'nın Moskova Büyükelçisi'ne yazdığı açık mektupta kendisine şarapnel parçasını gönderdiğini belirterek, Macron'a verilmesini istedi.

Zarfa koyduğu Fransız yapımı 155-mm Caesar'dan atılan topun şarapnel parçasının kolaylıkla kendisini öldürebileceğini kaydeden Rogozin, "Cerrahların omurgamdan çıkardığı bu şarapnel parçasını Macron'a vermenizi ve kimsenin savaş suçlarının sorumluluğundan kaçamayacağını söylemenizi istiyorum" dedi.