Dünya

Rusya, NATO'yu 'Kiev'i kışkırtmakla' suçladı

Zaharova, AB'nin Kiev'e "müzakere masasına dönme ve uluslararası siyasi rezalete son verme" çağrısında bulunmadığını söyledi

14 Nisan 2021 21:00

NATO'nun Ukraynalı politikacıları Donbas bölgesinde gerilimi korumaya kışkırttığını öne süren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) de Kiev rejimini teşvik ettiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre; Zaharova, Vesti FM radyosuna açıklamasında, "Güvenlik konularıyla ilgilenmesi gereken bir askeri ittifak olan NATO, mümkün olan her şekilde Kiev'i kışkırtıyor. Kiev rejimiyle yakın temas ve işbirliği içinde olan ittifak, aslında Donbas'ta neler olup bittiğiyle ilgilenmiyor. Aksine Kiev'deki politikacıları sözde başarılara kışkırtıyor ve bu uzun yıllardır böyle devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölüyor" ifadesini kullandı.

"Kiev rejimini mümkün olan her şekilde teşvik ediyor"

AB'nin, diğer örgütler kapsamında kolektif olarak kabul edilen yükümlülüklerini unutarak Donbas'ta yaşananları izlemekle yetindiğini söyleyen Dışişleri Sözcüsü, "Güçlü ekonomi, ordu ve istihbarata sahip Avrupa ülkelerini tek çatı altında birleştiren AB, Avrupa'nın tam kalbinde olup bitenleri izliyor, hatta izlemekle yetinmeyip Kiev rejimini mümkün olan her şekilde teşvik ediyor. Söz konusu olan artık insan hakları değil, temel güvenlik" dedi.

AB'nin bir kez bile olsun Kiev'e "müzakere masasına dönme ve uluslararası siyasi rezalete son verme" çağrısında bulunmadığını, aksine Rusya'ya yönelik söylemi sertleştirdiğini söyleyen Zaharova, "Oysa biz, Minsk anlaşması olsun, açık diplomasi, enformasyon politikası, destek ve Minsk anlaşmasının uygulanması için taraflara baskı olsun bize düşeni yaptık" diye ekledi.