Dünya

Rusya, Kremlin yanlısı düşünür Dugin'in kızının öldürüldüğü suikaste ilişkin bir Ukrayna vatandaşını daha suçladı

30 Ağustos 2022 14:50

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Kremlin yanlısı düşünür Aleksandr Dugin’in kızının öldürüldüğü bombalı saldırıya ilişkin ikinci bir Ukrayna vatandaşını daha suçladı. 

The Guardian’da yer alan habere göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi, Rus düşünür Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’nın hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısına ilişkin daha önce Ukrayna istihbaratını suçlamıştı.

Ukrayna, Dugina’nın öldürülmesiyle ilgili herhangi bir sorumluluğu olmadığını söylemiş, hükûmet sözcüsü “Rusya’nın aksine bir suçlu devlet değiliz, bir terör devleti kesinlikle değiliz” demişti.

Rusya Federal Servisi, “Ukraynalı sabotaj ve terör grubuna mensup” olduğu belirtilen bir kişinin sahte belgeler ürettiğini ve araca bomba yerleştirilmesine yardım ettiğini açıkladı. Federal Güvenlik Servisi, şüphelinin bir fotoğrafını yayımladı ancak suikastte yer aldığına ilişkin bir kanıt sunmadı.

Rusya suikastten iki gün sonra, Ukrayna vatandaşı bir kadını da saldırıyla ilgili şüpheli olarak belirlemişti. Kadının 12 yaşındaki kızıyla Rusya’ya girdiği ve Dugina’yı takip ettiği iddia edilmişti. Kadının, olaydan sonra Rusya’dan Estonya’Ya geçtiği belirtilmişti.