Dünya

Rusya: Kiev güçleri Sivastopol Tersanesi'ne saldırı düzenledi; iki gemi hasar gördü, 24 kişi yaralandı

Ukrayna, Rusya içinde ya da Ukrayna'nın Rus kontrolündeki topraklarında gerçekleşen saldırıların sorumluluğunu neredeyse hiçbir zaman üstlenmiyor

13 Eylül 2023 10:16

T24 Dış Haberler

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın limana 10 füze ve üç sürat teknesiyle saldırı düzenlemesinin ardından Kırım'daki Sivastopol Tersanesi'nde Çarşamba günü erken saatlerde yangın çıktığını ve iki geminin hasar gördüğünü açıkladı. 

Bakanlık Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada, 7 füzenin Rusya'nın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü ve üç teknenin de bir devriye gemisi tarafından imha edildiğini söyledi.

Bakanlık, "Düşman seyir füzeleri tarafından vurulmanın bir sonucu olarak onarım altındaki iki gemi hasar gördü" açıklamasında bulundu.

Kırım'ın en büyük şehri ve önemli bir Karadeniz limanı olan Sivastopol'un Moskova tarafından atanan valisi Mikhail Razvozhayev, Telegram'da yaptığı açıklamada en az 24 kişinin yaralandığını söyledi. Razvozhayev, "Tüm acil servisler sahada çalışıyor, şehirdeki sivil unsurlar için herhangi bir tehlike yok" dedi.

Razvozhayev gece vakti liman altyapısı gibi görünen bir yeri saran alevlerin fotoğrafını paylaştı. Rus Telegram kanalları, su kenarındaki bir tesiste büyük alevlerin videolarını ve daha fazla fotoğrafını yayımladı.

Kiev'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. 

Ukrayna, Rusya içinde ya da Ukrayna'nın Rus kontrolündeki topraklarında gerçekleşen saldırıların sorumluluğunu neredeyse hiçbir zaman üstlenmiyor ancak son aylarda Rusya'nın askeri altyapısını yok etmenin Kiev'in karşı saldırısına yardımcı olduğunu savunuyor. 

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak ettiği yarımadadaki stratejik tersane, Rus Karadeniz Filosu'nun gemi ve denizaltılarını inşa ediyor ve onarıyor. Filo, Ukrayna'ya çok sayıda insansız hava aracı ve füze saldırısı düzenledi.