Dünya

Rusya, kalabalık saatte yapı marketini vurdu: En az 6 ölü, 40 yaralı

Yetkililer, 16 kişinin kayıp olduğunu bildirdi

26 Mayıs 2024 07:32

T24 Dış Haberler

Rusya, Ukrayna'nın Harkov kentinde bir yerleşim bölgesinde bulunan büyük yapı malzemeleri mağazasını vurdu. Mağazanın kalabalık olduğu bir saatte gerçekleşen saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti ve onlarca insan yaralandı.

Bölgenin belediye başkanı Oleg Siniehubov, mağazanın cumartesi günü güdümlü bombalarla vurulduğunu söyledi. Toplam yaralı sayısı 40 olarak açıklanırken, mağazanın içinde olduğu bildirilen 16 kişiye henüz ulaşamadıklarını bildirdi.

Saldırıda ölenlerden en az ikisinin mağaza çalışanı olduğu bildirildi. 

Harkov Belediye Başkanı İgor Terekov, saldırı anında "Epizentr" isimli mağazada yaklaşık 120 kişi olduğunu bildirdi. Terekov, "Çok insanın bulunduğu bir alışveriş merkezini hedef aldılar, bu açıkça terörizm" dedi. 

Siniehubov, akşamın ilk saatlerinde bir füzenin de Harkov'un merkezinde bir apartmanı vurduğunu ve 18 kişinin yaralandığını ifade etti. 

İçinde bir posta ofisi, güzellik salonu ve kafe de bulunan apartmanın kaldırımına düşen füze, metrelerce derinlikte bir krater yarattı. 

Acil durum ekipleri insanları yakınlardaki binalardan çıkarırken, vatandaşların yüzünde kan görüldü. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, "Dünyaya Ukrayna'nın yeterli seviyede hava savunmasına ihtiyacımız var dediğimizde, Rusya'nın sınırımıza bile yaklaşamaması için kararlı önlemlere ihtiyacımız var dediğimizde böyle saldırıların olmasını önlemekten söz ediyoruz" dedi.

1.3 milyon nüfuslu Harkov kenti, haftalardır Rus saldırılarının hedefinde. Ukrayna'nın en büyük ikincisi olan şehir, Rusya sınırına 30 kilometre uzakta bulunuyor.