Dünya

Rusya ile Ukrayna arasında karşılıklı suçlu iadesi

Her iki taraftan da 35 mahkumun serbest bırakıldığını ve bugün ülkelerine geri döndüğü bildirildi

07 Eylül 2019 16:51

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatyana Moskalkova, Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen takas süreci çerçevesinde her iki taraftan da 35 mahkumun serbest bırakıldığını ve bugün ülkelerine geri döndüğünü söyledi.

Sputink'in aktardığına göre Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Tatyana Moskalkova, gazetecilere yaptığı açıklamada her iki taraftan da 35 kişinin tutuklu bulundukları yerden ayrıldıklarını ifade etti. Böylece Ukrayna’da tutuklu olan Ruslar da, Rusya’da tutuklu olan Ukraynalılar da ülkelerine döndü.

Moskalkova, zorlu geçen bir süreç sonunda gerçekleştirilen bu takası iki ülke arasındaki ilişkilerde insani alanda yeni bir sayfa olarak nitelendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı: “Provokasyonlara ve zorluklara rağmen süreç gerçekleşti. Çok önemli bir adım. Sorunların derinleştirilmesine yönelik değil çözümüne yönelik bu tavır muhakkak desteklenmeli. Siyasi irade ve sistemli özenli çalışmalar meyvesini veriyor.

Ukrayna’nın başına gelen her kötü şeyden Rusya’nın suçlanması alışkanlığı geçmişte kalmalı. Sürekli Rusya karşıtı söylem kullanılması, iç siyasi ve ekonomik sorunların çözümüne yakınlaştırmaz.”