Dünya

Rusya Federal Güvenlik Servisi: Kırım'daki köprü patlamasını Ukrayna Savunma Bakanlığı istihbaratı organize etti

Rusya, Kırım’daki köprü patlamasına ilişkin sekiz şüpheliyi gözaltına aldı

12 Ekim 2022 09:09

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Rusya ve Kırım'ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın ana istihbarat birimi ve Başkanı Kirill Budanov tarafından organize edildiğini açıkladı.

Ifax haber ajansının aktardığı habere göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi, hafta sonu Kırım’daki Kerç Köprüsü’nde meydana gelen patlama hakkında açıklama yaptı.

Federal Güvenlik Servisi, saldırının Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın istihbarat birimi ve Başkanı tarafından planlandığını açıkladı.

AFP’nin aktardığı gelişmeye göre ise Rusya, Kırım’daki köprü patlamasına ilişkin sekiz şüpheliyi gözaltına aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsünde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını söylemişti.

Ne olmuştu?

Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde, dün bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, köprüdeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını vererek, Kerç Boğazı’ndan geçişin, elektrik şebekesinin ve doğal gaz boru hattının korunması ile ilgili önlemlerin artırılmasına yönelik kararname imzalamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın "başlangıç" olduğunu açıklamıştı.

Putin'in 2018’de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip.

TIKLAYIN | Rus işgalinin en büyük sembollerinden Kırım Köprüsü'nde patlama: "Mutlu yıllar Putin"

TIKLAYIN | Kırım’daki köprü patlamasının ardından Rusya güvenliği artırıyor