Dünya

Rusya devlet televizyonunda canlı yayın protestosu yapan gazetecinin evine baskın yapıldı; yine gözaltına alındı

11 Ağustos 2022 08:50

T24 Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgali mart ayında yapımcı olarak çalıştığı devlet televizyonunun canlı yayınında protesto eden Marina Ovsyannikova'nın evine baskın düzenlendi.  Polisin, 44 yaşındaki gazeteciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Avukatına göre iki küçük çocuğu olan Ovsyannikova, Rus ordusu hakkında ''sahte bilgi'' paylaşmaktan 10 yıla kadar hapis cezası alabilir. Ovsyannikova'nın perşembe gününe kadar gözaltında tutulacağı aktarıldı. 

Ovsyannikova, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, ''(Çarşamba günü) Sabah 6'da henüz ben uyurken Soruşturma Komitesi ve polisten onlarca kişi evime daldı. Bana baskın emrini gösterdiler'' yazdı.

Gazeteci, ''Küçük kızımı korkuttular. Şimdi Soruşturma Komitesi'ne götürülüyorum'' dedi.

Ovsyannikova, temmuz ayında da Kremlin yakınlarında ''Durmanız için kaç çocuk daha ölmeli'' yazılı bir poster açtıktan sonra gözaltına alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Ovsyannikova, devlet televizyonunun canlı yayını sırasında stüdyoya dalıp ''Savaşa hayır'' yazılı bir posteri kameralara gösterdikten sonra tüm Rusya'da tanınan bir isim haline gelmişti.