Dünya

Rusya devlet kanalı sunucusu, Ukraynalı çocukların "boğulması veya yakılması" gerektiğini söyledikten sonra görevden alındı

24 Ekim 2022 15:00

T24 Dış Haberler

Rusya devlet kanalı RT'de program yapan bir sunucu, "Sovyet Rusya'yı işgalci olarak gören Ukraynalı çocuklar yakılmalı veya boğulmalı" dedikten sonra görevden alındı. 

Anton Krasovsky'nin hafta sonu canlı yayında yaptığı yorumlar, sosyal medyada büyük tepki çekti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Kremlin'in kontrolündeki kanalın "agresif soykırım teşviki" yaptığını savunurken RT'ye küresel yasak çağrısında bulundu. 

AB'nin yaptırım listesinde bulunan Krasovsky, Rusya'ya işgalci diyen Ukraynalı çocukların "güçlü bir akımın olduğu bir dereye atılması" veya "bir çadırda yakılması gerektiğini" söylemişti. 

RT'nin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Krasovsky'nin yorumlarını "iğrenç" diye nitelendirirken "Mevcut olarak iş birliğini durduruyoruz" dedi. 

Krasovsky, daha sonra bir özür yayımlayarak, "Anlık olarak kendini kaybettiğini" söyledi. RT, yayının ilgili dakikalarını sosyal medya hesaplarından kaldırdı. 

Rusya'nın en üst düzey soruşturma konseyi, açıklamaları bir şikayet üzerine incelemeye aldıklarını belirtti. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova daha sonra sildiği bir sosyal medya paylaşımında Krasovsky'nin bir "enformasyon saldırısına" maruz kaldığını iddia etti ve RT sunucusunu "inanılmaz yetenekli" olarak nitelendirdi.