Dünya

Rusya'dan TBMM'nin İsveç kararına tepki: Türkiye'nin bir bloğun çıkarları doğrultusunda hareket etmesi üzücü

24 Ocak 2024 11:16

T24 Dış Haberler

Rusya'nın yasama sisteminin üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesine tepki gösterdi. 

Bugün Telegram kanalı üzerinden bir açıklamada bulunan Kosaçev, İsveç adımının "Türkiye'nin kendi iç politikasındaki sorunları çözeceğini, ancak bir bloğun çıkarları doğrultusunda hareket etmesinin üzücü olduğunu" ifade etti. 

"Bu Erdoğan'ın bir oyunu değilse bu kulvardaki sorun artık çözüldü" diyen Kosaçev, "Görünüşe göre Türkiye tüm istediklerini elde etti" ifadelerini kullandı. 

Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı, "Ankara'nın tüm insanlığın değil, bireysel bir bloğun çıkarları doğrultusunda hareket etmesi üzüntü verici" dedi.

Kosaçev, henüz Macaristan parlamentosunun İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakmadığına dikkati çekerek, "İttifak içinde fikir birliği yok" dedi. 

İsveç, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya saldırmasının ardından tarafsızlık ilkesinden vazgeçerek Finlandiya ile birlikte Moskova tehdidine karşı NATO'ya katılmak için başvuruda bulunmuştu.