Dünya

Rusya'da 'vatanseverlik' dersi! Eylemlere müdahale etmek öğretiliyor

Rusya'da 2018'de en az bin protesto eylemi düzenlendiği belirtiliyor

22 Şubat 2019 08:11

T24 Dış haberler

Rusya'nın Yekaterinburg kentinde okul çağındaki gençlere verilen bir ordu dersi, öğrencilere sokak protestolarını dağıtmayı öğretiyor. 

Moscow Times'ın aktardığına göre 2018 yılında Rusya'da en az bin protesto eylemi meydana geldi. Bu eylemlerde emeklilik yaşının yükseltilmesi, benzin fiyatlarının artması gibi birçok şey protesto edildi. Bir araştırmaya göre Rus vatandaşlar bu protestoları organize etmek için birçok engeli aşmak zorunda kalıyor; Rusya'da bu protestolar için onay almanın birçok zorluğu olduğu ve bu süreçte protestocuların gözünün korkutulmaya çalışıldığı belirtildi.

Moscow Times'ın 66.ru haber sitesinden aktardığına göre yetkililer tarafından "vatanseverlik dersi" öğrencileri için Yekaterinburg'da bir gösteri sergiledi. Gösteride elinde sopa ve molotof kokteylleri olan bir grup gencin, kalkanlı ve üniformalı ordu mensuplarıyla karşı karşıya geldiği canlandırıldı. Öğrenciler için yapılan canlandırmanın sonunda ordu mensuplarının grubun liderini tutukladığı ve diğer eylemcilerin kaçtığı görüldü. 

Dersi tamamlayan öğrenciler, Savunma Bakanlığı'nın sponsoru olduğu bir "vatansever" gençlik organizasyonu olan Yunarmiya'ya katılmak üzere yemin ediyor.