Dünya

Rusya'da radyasyon seviyesinin artmasına sebep olan kazanın meydana geldiği bölgede 'potansiyel olarak tehlikeli' nesneler tespit edildi

07 Eylül 2019 10:33

T24 Dış haberler

Geçen haftalarda bir test sırasında kaza yaşandığı belirtilen ve radyasyon seviyelerinde ciddi bir artış gözlenen Rusya'nın Arkhangelsk bölgesinde potansiyel olarak tehlikeli nesneler bulunduğu belirtildi.

Nesnelerin ne olduğu ve potansiyel tehlikenin nedeni belirtilmedi. Interfax'ın resmi bir açıklamadan aktardığına göre bu nesneler çevrede yaşayanların sağlığına bir tehdit oluşturmuyor.

Rusya'da 8 Ağustos'ta meydana gelen kaza sonucunda kuzey Rusya'da radyasyon seviyelerinin arttığı gözlemlenmiş ve 5 bilim insanı hayatını kaybetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı bu insanların Arkhangelsk'teki bir askeri üste yapılan füze motoru testinde meydana gelen patlama sebebiyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Olaydan sonra Rusya'nın radyasyon gözlem istasyonlarından bir süre veri alınamamıştı ve doktorlar radyasyona maruz kalmış hastalara müdahale edeceklerinin kendilerine bildirilmediğini ifade etmişti.