Dünya

Rusya'da 'popun divası' olarak tanınan Pugaçeva, Ukrayna'nın işgaline karşı çıktı: Evlatlarımız aldatıcı hedefler için ölmesin

19 Eylül 2022 08:44

T24 Dış Haberler

Rusya'nın en tanınan pop yıldızı Alla Pugaçeva, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına karşı çıktı ve Rusya Adalet Bakanlığı'ndan kendisini de komedyen eşi Maksim Galkin gibi "yabancı ajan" ilan etmesini istedi.

Instagram üzerinden paylaşımda bulunan Pugaçeva, "Lütfen beni de çok sevdiğim ülkemin yabancı ajanları arasına ekleyin" yazdı. 

"Ben eşimle dayanışma içindeyim" diyen diva, "O dürüst, iyi ve içten bir insan. Yozlaştırılmaz bir vatansever. Ülkesinin barış ve ifade özgürlüğü içinde parıldamasını istiyor; evlatlarımız aldatıcı hedefler için ölmesin istiyor. Yapılanlar Rusya'yı dışlanmış bir ülkeye çevirdi ve günlük hayatı vatandaşlar için bir yüke çevirdi" ifadelerini kullandı. 

Pugaçeva'nın 3 milyon 400 bin takipçisine yaptığı paylaşım yaklaşık 600 bin beğeni aldı.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgaline başlamasının ardından Pugaçeva ve Galkin, çocuklarıyla birlikte İsrail'e taşınmıştı. Galkin, İsrail ve Avrupa'da gerçekleştirdiği şovlarda Rus liderleri ve savaşı sert bir şekilde eleştirdi.

Pugaçeva, ağustosta Rusya'ya geri döndü. Galkin, 16 Eylül'de "yabancı ajan" ilan edildi.