Dünya

Rusya'da iktidar partisinden üyelerine talimat: 'Ukrayna'nın işgalini Stalingrad Kuşatması'yla kıyaslayın'

31 Ocak 2023 15:23

T24 Dış Haberler

Rusya'da iktidar partisi Birleşik Rusya'nın liderlerinin, üyelerine kamuya yaptıkları açıklamalarda Ukrayna'nın işgalini Stalingrad Kuşatması'na benzetmelerinin önerildiği ifade edildi. 

2. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 200 gün süren kanlı kuşatmanın sonunda Kızıl Ordu, Nazi askerlerini yenmiş; Adolf Hitler'in güçleri ilk kez Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin Stalingrad kentinde teslim olmuştu. 

Rusya'nın en çok satan gazetelerinden Kommersant'ın haberine göre Birleşik Rusya'nın Devlet Duması üyelerine gönderilen tavsiye notunda Rusya'nın birinci yıl dönümüne yaklaşan işgalini Stalingrad kuşatmasıyla kıyaslamaları söylendi. 

Habere göre tavsiye notunda, "80 yıl önce Stalingrad Muharebesi'nde olduğu gibi, Ukrayna da geri adım atamayacağımız bir cephe" denildi.

Kommersant'ın aktardığına göre notta Rusya'nın bugün alacağı bir zaferin 2. Dünya Savaşı'ndaki kadar anlamlı olacağı ifade edildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Stalingrad Zaferi'ni anmak için, ismi değiştikten sonra Volgograd olan şehre gideceği duyuruldu. Volgograd'ın girişindeki tabelalar geçici olarak "Stalingrad" diye değiştirildi.