Dünya

Rusya'da havalı tabanca ile 9 el ateş edilen yavru kedi 'Patron'a sosyal medyadan destek

Omurgasına 2 merminin isabet etmesi sonucu arka ayaklarını hareket ettiremeyen yavru kedinin ameliyatın ardından iyileştiği öğrenildi

20 Ekim 2019 11:04

Rusya’da yavru bir kediye, kimliği belirsiz bir kişi tarafından metal boncuk atan havalı tabanca ile 9 el ateş edildi. Ölüme terk edilen yavru kedi, getirildiği hayvan koruma merkezinde ameliyata alındı ve kurşunların yarısından fazlası çıkarıldı. Yavru kedinin iyileşme süreci sosyal medyada hayvan koruma merkezi tarafından paylaşıldı.

Olay, Perm bölgesinde yer alan Berezniki şehrinde 27 Eylül günü meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi yavru bir kediye, metal boncuk atan havalı tabanca ile 9 el ateş etti ve yavruyu ölüme terk etti. Ölüme terk edilmiş yavru kedi daha sonra yoldan geçenlerce fark edildi ve Perm Hayvan Koruma Merkezi'ne getirildi. 2 merminin omurgasına isabet etmesi sonucu arka ayaklarını hareket ettiremeyen kedi, getirildiği merkezde ameliyat edildi. 1,5 saatten fazla süren ameliyatın ardından mermilerin yarısından fazlası çıkarıldı.

Ameliyatı yapan veteriner ise olaya dair yaptığı açıklamada, yavru kediye 2 el yakından ateş edildiğini ve diğer mermilerin, yavru kedi kaçmaya çalıştığı sırada isabet ettiğini belirtti.

Perm Hayvan Koruma Merkezi çalışanlarının yavru kediye ‘Patron’ ismini verdiği öğrenilirken, ‘Patron’un ameliyat sonrası iyileşme süreci sosyal medya üzerinden paylaşıldı. (DHA)