Dünya

Rus muhalif lider Navalny: Bu hükümet beni hapishanede zehirleyecek kadar aptal

Navalny hafta sonu fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı

30 Temmuz 2019 11:00

T24 Dış haberler

Rusya'da geçen hafta sonu tutuklu bulunduğu cezaevinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan muhalif lider Aleksey Navalny zehirlenmiş olabileceğini söyledi. Dün Navalny'nin avukatı ve hastanedeki doktorlardan biri de muhalif siyasetçinin zehirlenmiş olma ihtimali olduğunu aktarmıştı. 

Navalny'nin fenalaşmasının sebebinin bir alerjik reaksiyon olduğu iddia edilmişti. Navalny kişisel blogunda yayımladığı yazısında daha önce asla bir alerjik reaksiyon göstermediğini ifade etti. 

Rus muhalif lider blogundaki yazısında hükümeti kast ederek, "Gerçekten seni direkt şüpheleri üzerlerine çekecek bir yerde zehirleyecek kadar aptallar mı?" diye sordu. Navalny kendi sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şunu kendimden emin bir şekilde söyleyebilirim: Rusya'da iktidardaki insanlar gerçekten epey aptallar. Yaptıklarına bakınca bir anlam veya mantık arıyorsunuz. Ama aslında olan şey onların aptal, kötü niyetli ve paraya takıntılı olmaları." 

Navalny'nin Moskova'da tedavi gördüğü hastane siyasetçinin geçirdiği ani rahatsızlıkla ilgili bir açıklamada bulunmazken, Navalny'nin tedavisi bittikten sonra tutulduğu hapishaneye geri gönderildiği bildirildi.

Navalny'nin Vladimir Putin hükümetinin en büyük rakiplerinden biri olduğu biliniyor. WSJ Navalny'i bir makalesinde "Putin'in en çok korktuğu adam" olarak tanımlamıştı.