Dünya

Rus muhalif lider Aleksey Navalni hücrede tecrit edildi

"Gardiyanlar tavrımı değiştirmezsem buranın 'kalıcı ikametgahım' olabileceği konusunda beni uyardı"

16 Ağustos 2022 10:49

T24 Dış Haberler

Rusya'da tutuklu muhalif lider Aleksey Navalni, hücrede tecrit edildiğini bildirdi.

Navalni, yolsuzluk suçlamasıyla Rusya'nın Vladimir kentinde kötü şartlarıyla bilinen bir ceza kolonisinde tutuluyor. Destekçileri, Navalni'ye yönelik 9 yıllık hapis cezasının arkasında siyasi gerekçeler olduğunu savunuyor. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kıyafet kurallarını bozduğu ve hapishane kıyafetinin üst düğmesini açtığı için izole edildiğini belirten Navalni, "Hücrede tecritten selamlar" yazdı.

Hücrede 3 gün boyunca kalacağını belirten Navalni, "Gardiyanlar tavrımı değiştirmezsem buranın 'kalıcı ikametgahım' olabileceği konusunda beni uyardı" dedi. 

Muhalif lider hücresini bir "beton kutu" olarak nitelendirirken içerisinin çok sıcak olduğunu ve neredeyse hiç hava bulunmadığını ifade etti.

Navalni, "Hücrede sadece bir kupa ve kitap var. Tabak ve kaşık yemek zamanlarında geliyor" dedi. Muhalif lider, yatma vakti geldiğinde yatağın dışarıdan bir kol ile açıldığını ve sabahları kaldırıldığını; uyku saatleri olarak belirlenen saatler dışında yastık ve yorganların gardiyanlar tarafından alındığını bildirdi.

Navalni geçen hafta dikiş yaparak çalıştığı ceza kolonisinde tek kişilik bir sendika kurduğunu bildirmişti. 'Sendika'nın baskısıyla dikiş odasındaki sandalyeler değişmişti.