Gündem

RTÜK'ten Flash Haber'e program durdurma ve para cezası

08 Kasım 2023 15:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Flash Haber'de yayınlanan Başkentte Gündem programına, gazeteci Fahrettin Fidan'in konuşması nedeniyle ceza verdi. 

RTÜK, Fahrettin Fidan'ın Flash Haber'de yayınlanan Başkentte Gündem programındaki açıklamarını gerekçe göstererek "toplumu kin ve düşmanlığa tahrik"ten kanala yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi.

RTÜK üyesi Tuncay Keser, kararı sosyal medyadan şöyle duyurdu:

"RTÜK, Gazeteci Fahrettin Fidan’ın 'Başkentte Gündem' programında kullandığı ifadelerle 'toplumu kin ve düşmanlığa tahrik (6112 sayılı Kanun 8-1/b)' ettiği gerekçesi ve oy çokluğuyla Flash Haber’e yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma yaptırımı uyguladı.

Kurul, İletişim Başkanlığının, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında; AK Partinin 'Türkiye Yüzyılı' sloganı ve logosuyla hazırladığı filmlerin kamu spotu olarak yayınlanmasına onay verdi. Filmler, TV’lerde ücretsiz yayınlanabilecek. Kararlara karşı oy kullandık."

Fidan, ne demişti?

Fidan, programda, "İçeride eğitimsiz, cahil bir kitleye hitap ediyorlar. Türkiye’de belli bir kesim var ki cehaletin zirvesini yaşıyor ve AK Parti’nin, MHP’nin tabanı bunlar… Bu kitle oy kullanıyor, Türkiye’nin kaderini belirliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Program sunucusu Fatih Ertürk de, "Yani bu tür, kusura bakmayın da geri zekâlılıklar yüzünden İsrail halkı yavaş yavaş Türk halkını karşısına almaya başladı" demişti.