Gündem

RTÜK, "sokak röportajları takibimizde" demişti, Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren vatandaş tutuklandı

12 Ağustos 2024 17:29

Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında sosyal medya platformu Instagram'ın erişime engellenmesi ve AKP iktidarı hakkında eleştirel ifadeler kullanan Dilruba Y. isimli vatandaş tutuklandı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında "sokak röportajları" veya "vatandaşın görüşü" gibi adlarla yapılan yayınlara ilişkin, "Bu tür yayıncılık faaliyetleri ve paylaşımlar, görsel yayıncılık alanında faaliyet gösteren Anayasal bir kurum olan RTÜK'ün takibindedir. Sadece verilmek istenen mesaj doğrultusundaki görüşlerin yer aldığı röportajlarda, sanki genelin sesiymiş veya toplumun büyük bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılan vatandaş fikirleri, nesnellikten uzak, maksatlı yönlendirici tarafıyla dezenformasyona yol açmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - RTÜK sokak röportajlarını takibe aldı; Kurul üyesi Taşçı'dan tepki geldi: Yurttaşa da erişim engeli getirin tam olsun!

Bugün, Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili konuşan bir vatandaş, kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alındı.

Anka'nın aktardığı habere göre İzmir'de yapılan sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engeli hakkındaki soru üzerine hükümeti eleştiren Dilruba Y. isimli vatandaş, sabah saat 10.00'da gözaltına alındı, ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı verilerek ceza evine gönderildi.