Gündem

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, LGBTİ+ karşıtı mitingin TV ve radyolarda 'kamu spotu' olarak yayınlanmasını istemiş!

18 Eylül Pazar günü İstanbul’da yapılacak LGBTİ+ karşıtı mitingin duyurusuna ilişkin hazırlanan bir video, TV kanalları ve radyolarda yayınlanması için ‘kamu spotu’ başlığı adı altında RTÜK’ün internet sitesinde yer aldı

09 Eylül 2022 09:36

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in LGBTİ+ karşıtı mitinge çağrı spotunun TV ve radyolarda 'kamu spotu' olarak yayınlanmasını istediğini söyledi.

RTÜK televizyon kanalları ve radyolarda yayınlanması için LGBTİ+’ları hedef alan bir videoya internet sitesinin ‘kamu spotları’ bölümünde yer verdi.

RTÜK üyesi Taşcı, konuyla ilgili olarak Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"RTÜK Başkanı, Yesevi Alperenler Ocağı'nın LGBT karşıtı mitingine çağrı spotunu TV ve radyoların bedava yayınlanmasını istedi. Spotu Üst Kurulun onayı olmaksızın yayınlamak yetki gaspıdır. Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılıyıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte!

LGBT karşıtı miting çağrısının keyfe göre, mevzuata aykırı sisteme yükletmek hukuk tanımamaktır. Sn. Ebubekir Şahin, bu aceleniz ne, kimden neyi gizliyorsunuz, miting çağrısı sizi niye ilgilendiriyor? Amaç seçim öncesi spot adı altında ücretsiz miting çağrı dönemine hazırlık!

Her fırsatta sarayın adamı olduğunu imza attığı kararlarla kanıtlamaya çalışan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, anlaşılan şimdi de tek adamlığa hevesleniyor. Hevesin kursağında kalır haberin olsun!"