Spor

Ronaldo'nun ayaklarına oje sürmesinin nedeni belli oldu

25 Şubat 2024 15:55

Cristiano Ronaldo'nun, bu hafta başında Instagram'dan paylaştığı bir fotoğrafta ayaklarına oje sürdüğünün fark edilmesi tartışma konusu oldu. Ancak bunu yapmasının önemli bir nedeni olduğu ortaya çıktı.

Futbol efsanesi Cristiano Ronaldo, hafta başında 13 yaşındaki oğlu Cristiano Jr ile antrenman sonrası çekildikleri bir fotoğrafı Instagram'a yükledi.

Baba-oğul, evlerindeki spor salonunda poz verirken yüzlerinde kocaman bir gülümseme vardı.

Ancak yıldız futbolcunun takipçileri, ayak tırnaklarının siyah ojeyle boyanmış olduğunu fark etmekte gecikmedi ve bazıları da rahatsızlarını dile getirdi.

Bir kullanıcı, yorumunda, "Kimse siyah ojeli tırnaklar hakkında konuşmayacak mı?" derken, bir diğeri de "Tamam ama hiç kimse Ronaldo'nun ayaklarındaki siyah ojeyi fark etmedi mi?" diye ekledi.

Fakat daha sonra bunun son derece önemli bir sebebi olduğu öğrenildi.

Cumhuriyetin haberine göre Ronaldo'nun oje sürme sebebi şöyle açıklandı:

"Sporcular, her gün ayakkabı içinde terleyerek geçirdikleri uzun ve yorucu saatler nedeniyle ayak tırnaklarında mantar enfeksiyonlarına karşı hassas olabilir. Bu sorun özellikle, maç sırasında ayaklarına basılan ya da çalım yediklerinde ayakları büyük bir travmaya maruz kalan futbolcularda yaygındır. Bu sebeple Ronaldo'nun, ayak tırnaklarını mantar ve bakterilerden korumak için boyadığı bilinmektedir."